Kan du holde balancen?

Jeg hører ofte hører folk irritere sig over, at deres balance ikke er, hvad den har været. Ens balance bliver rigtig nok forværret med alderen, og et håb om at modvirke denne kedelige tendens er ofte årsag til, at mange starter med at dyrke yoga. Og yoga kan da også byde på masser af øvelser der udfordrer balancen. Spørgsmålet er dog, om du får mest muligt ud af dem? Her får du mine fem tips til, at optimere din balancetræning - uanset hvilket niveau du er på🤸🏼‍♀️

  1. Hver konsekvent med at træne: Øvelse gør mester, og desværre er to minutters balancetræning om ugen (som regel) ikke nok til, at se de store forbedringer. Så suppler din ugentlige yogatime med nogle øvelser derhjemme. Du kan også nemt inkorporere balancetræning i din hverdag - fx ved stå på ét ben når du laver mad, når du tager sokker på, eller når du børster tænder - alt tæller!

  2. Start i det små: Vælg forholdvis ukomplicerede øvelser i starten, så du faktisk kan fokusere på balancen, fremfor alt muligt andet. Jo sværere øvelserne er, jo flere ting kræves der af din krop og sind. Et eksempel på en nemmere øvelse kan være en variation af Bjerget, hvor du lukker øjenene eller øver dig i at løfte det ene og det andet ben skiftevis.

  3. Hold øvelserne i længere tid: Du behøver ikke skifte mellem nye øvelser hver gang. Prøv i stedet at arbejd dig op til at holde i længere tid - fx fra 4-6 vejrtrækninger til 10.

  4. Miks statiske og dynamiske balanceøvelser: Dynamisk og statisk træning påvirker hjernen på forskellige måder. I stedet for kun at holde stillingerne, så prøv også at inkorporer dynamisk træning ved at bevæge dig ind og ud af stillingerne eller skifte mellem to. Se min video i bunden af dette indlæg hvor jeg skifter mellem kriger 3 og high lunge.

  5. Hold fokus Uanset hvor frusterende det kan være, så bliv ved at øve! Det kan hjælpe at fokusere på vejrtrækningen og tælle længden af hver ind- og udånding. Noget så simpelt som at fokusere på et stabilt punkt foran dig kan også give tankerne noget at holde dem beskæftiget med.

Det var et af de kortere blogindlæg fra min side, men jeg håber at mine tips kan hjælpe dig lidt på vej. En af mine personlige favoritstillinger, der træner balancen er Træet. Hvad med dig? ☺️

Kriger 3 til high lunge