De der overmodne, plettede bananer du har liggende i frugtskålen? Lad vær med at smide dem ud! Brug dem i stedet til disse lækre, svampede og sunde bananmuffins. De er nemme at lave, frie for gluten og raffineret sukker, og perfekte til at stille den søde tand. Og der er altså intet der slår en omgang hjemmebag.

Herhjemme har vi travlt inden lanceringen af min nye online yogaplatform fredag d. 3/5, så hvis du giver dig i kast med disse herligheder, så kom lige forbi med et par stykker 😉

Blå tallerken med lækre bananmuffins

Ingredienser

  • 4 mellemstore bananer ca. 350-370 g.
  • 150 g. boghvedemel
  • 100 g. glutenfrie havregryn
  • 75 g. mørk chokolade - 80% eller derover
  • 60 g. smeltet plantesmør eller kokosolie
  • 50 g. kokossukker
  • 50 g. pekannødder
  • 0.75 - 1 dl havredrik (eller anden plantedrik)
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 1 spsk. knuste hørfrø
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1 knsp. salt
  • Mandelflager til pynt

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Bland de knuste hørfrø med 2 spsk. kogende vand og lad blandingen trække et øjeblik.
  3. Hak nødder og chokolade groft.
  4. Kom alle ingredienser (undtagen nødder og chokolade) i en skål, og kør blandingen med en stavblender til du har en sammenhængende og klumpfri dej.
  5. Rør forsigtigt nødder og chokolade i og hæld dejen i muffinforme.
  6. Pynt med mandelflager og bag dem ved 200 grader i ca. 20 min.