Hvis man delte præmier ud for hvem der er bedst til at fejre jul, ville jeg nok ikke rankere særlig højt på listen. Jeg vil ikke kalde mig selv for Grinchen eller Mr. Scrooge, for jeg synes bestemt at julen har hyggelige elementer over sig, men det kan også hurtigt blive for meget. Jeg er nemlig ikke den store fan af nisser og julepynt, den traditionelle julemad siger mig ikke meget og hele det der gaveræs er i mine øjne lidt opslidende og unødvendigt. Og jeg kan slet ikke lide risalamande - there, I said it! I år serverer jeg derfor et alternativ for vores julegæster, nemlig chia à l'amande. Og hvis der er andre derude, der vil vove pelsen hos familien som mig, så kommer opskriften her. Vær opmærksom på, at den skal laves et par timer i forvejen.

Chia à l'amande med jordbærsauce

Ingredienser til fire personer

  • 6 spsk. chiafrø
  • 100 g. smuttede mandler
  • 4 dl. mandel- eller havredrik
  • 1 dåse kokosfløde eller fed kokosmælk (stilles på køl min. 2 timer i forvejen med bunden vendende opad)
  • 1-2 spsk agavesirup
  • 1 tsk. vanilje
  • Jordbærsauce: 1 pose frosne jordbær + 2 spsk. agavesirup (kan erstattes af færdiglavet kirsebærsauce)

Sådan gør du: Chia à l'amande

  1. Hak de smuttede mandler groft (gem måske én hel til mandelgaven) og kom dem i skål.
  2. Tilsæt chiafrø, mandeldrik, agavesirup og vanilje. Rør godt rundt, og stil på køl i en times tid, mens chiafrøene suger væsken til sig.
  3. Og nu til kokosfløden. Stil en røreskål og piskerne til din håndmixer i fryseren i 10 minutters tid.
  4. Tag skålen, piskere og kokosfløden ud. Hold bunden opad, åbn dåsen, og hæld den vandede del fra - den kan du eventuelt gemme til en smoothie. Kom den tykke del af kokosfløden i skålen og pisk i ca. 2-3 min. Det skal gerne blive let stift, luftig og cremet, men forvent ikke en konsistens præcis som rigtig flødeskum.
  5. Stil kokosflødeskummen på køl, og vend den i chia à l'amanden lige inden servering.

Sådan gør du: Jordbærsauce

  1. Kog jordbærene op i en gryde og mos dem let.
  2. Smag til med agavesirup.
  3. Top Chia à l'amanden med jordbærsaucen og servér!