Hvis du mangler lidt at forsøde weekenden med, så kan jeg stærkt anbefale dig at prøve den her opskrift. Jeg har i hvert fald fået en ny favortikage, for nøøøj, hvor er den god! Med en sprød tærtebund af havregryn og mandler og en fyldig, lækker mousse på toppen, af kokosmælk, chokolade og mandelsmør, så vinder den en sikker plads i alle chokoladeelskeres hjerte. Og noget der (næsten) er endnu bedre er, at den blot er sødet med dadler og agavesirup, og så er den glutenfri og vegansk. Hvad mere kan man bede om?

Dadler er stort set en fast bestanddel i mine kager, for de er fantastiske at søde med og tilfører samtidig lidt vitamin-B, kalcium, magnesium, samt fibre og antioxidanter. Noget som man bestemt ikke finder i almindeligt, hvid sukker.

Til moussen vil jeg anbefale, at du bruger så mørk en chokolade som muligt - det giver en dyb, rig smag. Hvis du har lyst, så kan du gå all in og lave lidt ekstra hvid chokolademousse til pynt - men det er naturligvis valgfrit.

God fornøjelse med at bage! Den er bestemt ikke svær at lave.

P.S. Den form jeg brugte til at bage kagen i er 19 cm.

Et stykke chokoladetærte

Chokolademoussetærte

Ingredienser til bund

  • 125 g. glutenfrie havregryn
  • 50 g. mandler
  • 4 spsk. kokosolie
  • 2 spsk. agavesirup

Ingredienser til chokolademousse

  • 200 ml. kokosmælk
  • 100 g. vegansk mørk chokolade (80% eller derover)
  • 40 g. mandelsmør
  • 5 store dadler
  • 4 spsk. agavesirup
  • 2 spsk. kakao
  • 1 knsp. salt

Ingredienser til hvid chokolademousse - valgfrit

  • 40 g. kakaosmør
  • 20 g. Sukrin melis (almindelig flormelis kan også bruges)
  • 2 spsk. kokosmælk (kun den tykke, fede del)
  • 2-3 spsk. majsstivelse

Sådan gør du - bunden

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Hak havregryn og mandler fint i en foodprocessor. Tilsæt kokosolie og agavesirup, og kør' indtil du har en fugtig, men sammenhængende masse. Pres den ud i tærteformen, og bag i ca. 15 min. Den skal kun lige være let gylden, så hold øje.
  3. Lad bunden køle af, mens du laver chokolademoussen.

Sådan gør du - chokolademousse

  1. Sæt chokoladen til at smelte langsomt over vandbad.
  2. Kør' dadler og kokosmælk i blender, indtil dadlerne er hakket helt.
  3. Tilsæt mandelsmør, agavesirup, kakao, salt samt den smeltede chokolade til daddelmassen, og blend til du har en sammenhængende mousse.
  4. Lad moussen køle af i ca. 30 min. inden du fordeler den ovenpå tærtebunden. Gem resten af moussen til pynt.
  5. Sæt kagen i køleskabet i 2-3 timer inden servering.

Sådan gør du - hvid chokolademousse - valgfrit

  1. Smelt kakaosmør ved lav varme.
  2. Pisk kokosmælk, melis og majsstivelse i.
  3. Lad blandingen køle af i 1 times tid. Hvis den endnu ikke er fast (sådan så du kan vende skålen på hovedet uden at skulle rydde op bagefter), så pisk en smule mere stivelse i.
  4. Pynt kagen med moussen ved hjælp af en kagesprøjte.