Efter de dejligste forårsdage i sidste uge, er jeg på denne grå mandag lidt ramt af udlængsel til varmere himmelstrøg - i hvert fald smagsløgsmæssigt. Jeg har derfor ladet mig inspirere af det marokkanske køkken til dagens salatopskrift. I Marokko, hvor Simon og jeg var i efteråret, skrues der nemlig i den grad op for smagene og aromaerne, og retterne er ofte fyldt med krydderier og solmodne grøntsager.

Salaten indeholder couscous, blomkål, appelsin og mynte, og ikke mindst min absolut yndlingsdressing med tahin, som kan bruges til stort set alt. Den er nem at lave og så smagfuld, at jeg næsten godt tør garantere, at den også bliver en favorit i dit køkken!

Couscoussalat med blomkål og tahindressing

Ingredienser til salaten

  • 300 g. couscous
  • 1 mellemstort blomkålshoved
  • 1-2 appelsiner
  • 50 g. græskarkerner
  • Frisk mynte

Ingredienser til dressingen

  • 3 spsk. tahin
  • 2 spsk. tamari
  • 1 spsk vand
  • Saft fra 1/2 citron eller lime

Sådan gør du

  1. Tilbered couscous efter anvisning på pakken
  2. Rist græskarkernerne let på en pande
  3. Skyl blomkålen og skær den i tynde skiver - undlad stokken
  4. Skær appelsinen i tynde fileter
  5. Bland ingredienserne til dressingen og smag til. Føles den for tyk, kan du tilsætte lidt ekstra vand.
  6. Vend couscous, blomkål, appelsin og græskarkerner i en skål med dressingen.
  7. Top med frisk mynte og server!
Tahindressing

Tahindressing