Dadelkugler smager skønt, og jeg laver dem gerne i alle mulige varianter med forskellige kerner, nødder og krydderier i. Jeg har tidligere lavet nogle med baobabpulver og mandler, mens en anden variant indeholder lakrids og citron.
I dag får I to opskrifter til den søde juletid. Den ene er mere proteinrig variant med røde kidneybønner og tahin (og nej, de smager ikke "bønneagtigt"), mens de andre er mere friske i smagen med kokos og appelsin. Begge er uden tilsat sukker, hurtige at lave og kan fryses ned. Så du kan roligt lave en stor portion og gemme til senere i december.
Proteinrige daddelkugler med tahin
Ingredienser
- 230 g. kogte røde kidneybønner
- 150 g. dadler (de store og bløde, uden sten)
- 50 g. mandelmel
- 3 - 4 spsk. kakao
- 2 - 3 spsk. tahin (kan også erstattes af peanutbutter)
- 1 spsk. kokosolie
- Sesamfrø til at rulle i
Sådan gør du
- Kør først kidneybønnerne i en foodprocessor i 1 minuts tid.
- Tilsæt herefter resten af ingredienserne og kør til du har en sammenhængende masse.
- Smag til, og tilsæt eventuelt mere tahin eller kakao.
- Sæt massen på køl i en times tid (så er det nemmere at arbejde med) og rul herefter kugler i den ønskede størrelse.
- Tril i sesamfrø og hold dem kølige indtil servering.
Friske daddelkugler med appelsin og valnødder
Ingredienser
- 250 g. dadler uden sten
- 100 g. valnødder
- 100 g. kokosmel
- 1 spsk. kokosolie
- 1 knsp. salt
- Saft fra 1 appelsin
- 1 tsk. vanilje
- Birkesfrø til at rulle i
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en foodprocessor, og kør til du har en sammenhængende masse. Smag til.
- Sæt massen på køl i en times tid (så er det nemmere at arbejde med) og rul herefter kugler i den ønskede størrelse.
- Tril i birkes og hold dem kølige indtil servering.