I disse juletider har jeg lavet en lille opskrift på et sundere alternativ til traditionelle kokoskugler. De er veganske, og fri efor raffineret sukker og gluten. Og så er de et kæmpe hit herhjemme, for de smager skønt og tager ingen tid (sådan, næsten) at lave. Opskriften "superfood" ingrediens, og et lidt eksotisk indslag, er Baobaopulver. Baobab kaldes også "Livets træ", og pulveret, som stammer fra frugterne på træet, er fyldt med fibre, antioxidanter, C-vitamin, samt magnesium, calcium og kalium (1). Det kan sagtens undlades i opskriften, men det er altså en god kilde til ekstra næring. Det kan købes på nettet eller i velassortede helsekostbutikker.

Ingredienser (ca. 20 kugler)

  • 400 g. friske dadler uden sten (de bløde af slagsen)
  • 100 g. mandler
  • 60 g. kokosolie (næsten flydende)
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 2 spsk. Baobab-pulver
  • 2 spsk. chiafrø
  • 1 tsk. vaniljepulver (ikke vaniljesukker)

Kokosmel til at rulle i

Sådan gør du

  1. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør indtil massen samler sig. Den skal være fast, men hverken for tør eller våd til, at du kan trille den til kugler.

  2. Form massen til kugler, tril dem i kokosmel, og stil på køl. De kan fint holde 3-4 dage i køleskabet.

Referencer

  1. https://www.huffingtonpost.co.uk/2015/01/15/what-is-baobab-health-benefits-recipes_n_6471434.html