Det dér med at bage glutenfrit kan altså godt være lidt svært. For i min optik kan glutenfrit bagværk godt blive lidt tørt. Derfor har det også lige taget et par forsøg at få den her opskrift til at sidde helt i skabet. Men nu, er den der! ☺️ De er luftige, smagfulde, svampede og bare rigtig lækre. Selv hvis du ikke lever 100% glutenfrit (det gør Simon og jeg fx ikke), så er disse boller et godt alternativ til almindelige, lyse hvedeboller. Der er nemlig glutenfrie havregryn, HUSK (loppefrøskaller) og masser af kerner i, hvilket bidrager med masser af gode fibre til fordøjelsen. Bollerne skal koldhæve, så husk at lave dejen klar aftenen forinden.

Ingredienser

  • 6 dl lunkent vand
  • 1/2 pakke gær
  • 200 g. boghvedemel
  • 200 g. rismel
  • 200 g. gulerødder - groft revet
  • 100 g. glutenfrie havregryn
  • 130 g. frø og kerner (jeg brugte sesamfrø, hørfrø og græskarkerner)
  • 2 spsk. HUSK/loppefrøskaller (den gule bagevariant)
  • Saft fra 1/2 citron
  • 1,5 spsk. olivenolie
  • 1,5 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Opløs gæret i 6 dl lunkent vand i en stor røreskål (evt. til en røremaskine)
  2. Bland resten af ingredienserne og tilsæt lidt af gangen til skålen med vand. Dejen skal være fast, men stadig lidt klistret. Tilsæt evt. mere mel, hvis nødvendigt.
  3. Sæt dejen til at hæve i køleskabet i ca. 10-12 timer med et viskestykke over.
  4. Form bollerne til den ønskede størrelse og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med kerner.
  5. Sæt bollerne i en kold ovn og tænd på 200 grader (ikke varmluft), og lad dem bage i ca. 30 minutter.