Som jeg tidligere har fortalt her på bloggen, så er jeg en stor fan af grød i alle afskygninger - quinoagrød, havregrød, chiagrød - you name it. Grødmanien har faktisk taget så store højder, at vi har købt en grødplakat og hængt op i køkkenet 🤓

Dagens grødopskrift er hirsegrød med granatæble, pistacienødder og gojibær. Omend hirsegrød ofte bliver associeret med babymad, så kan voksne også sagtens spise det 😄Hirse er nemlig en god kilde til vitamin B1, B2, B6 og folinsyrer, samt mineralerne zink, magnesium, fosfor og jern (1). For at få ekstra protein, og gøre grøden mere mættende, så tilføjer jeg et scoop vegansk proteinpulver, men det kan naturligvis udelades.

Der er nogle der synes, at hirseflager smager lidt for sæbeagtigt pga. af stoffet saponin. Hvis man er én af dem, så kan hel hirse også sagtens bruges - det skal bare koge i længere tid. Fiberindholdet er desuden højere i hel hirse end i flagerne.

Ingredienser (én portion)

  • 40-45 g. hirseflager (eller hel hirse)
  • 2 dl plantedrik - fx. sojadrik, mandeldrik, havredrik (vand kan også bruges)
  • 1 scoop proteinpulver (valgfrit)
  • 1 knsp. salt
  • Topping: granatæble, pistacienødder & gojibær

Sådan gør du

  1. Kom hirseflager i en gryde sammen med 2 dl plantedrik/vand
  2. Kog i 5-7 min (20 min. hvis du bruger hel hirse). Spæd evt. til med mere plantedrik/vand undervejs
  3. Valgfrit: Når grøden næsten er færdig, så rør et scoop proteinpulver i
  4. Smag til med salt og top med granatæble, gojibær og pistacienødder

Andre idéer til topping: frisk frugt, mandler, kanel og hampefrø

Referencer

  1. https://www.livestrong.com/article/477091-how-to-eat-millet-for-breakfast/