Det er søndag, solen skinner og der er virkelig forår i luften. Når du er færdig med at være ude og nyde det skønne vejr, så har jeg her et bud på et andet lille søndagsprojekt, som kan glæde dig langt ind i den kommende uge - hjemmelavet mysli! Jeg er stor fan af at lave min mysli/granola selv. Det er nemt, smager skønt, og så er det ikke mindst langt sundere end de ofte sukkerfyldte mysliblandinger man køber i supermarkedet. Den her opskrift er på en god "basismysli", som selvfølgelig kan varieres alt efter smag og behag. En ting er sikkert - den er lækker sprød, knasende, vegansk og glutenfri, og den får sikkert hurtigt ben at gå på hjemme hos dig!

Ingredienser

  • 200 g. havregryn (glutenfrie)
  • 100 g. risflager
  • 100 g. hirseflager
  • 150 g. blandede kerner (jeg brugte græskarkerner, solsikkekerner og hampefrø)
  • 100 g. nødder (jeg brugte hasselnødder og mandler)
  • 50 g. tørrede frugter (jeg brugte gojibær og rosiner)
  • 4 spsk. flydende (smeltet) kokosolie
  • 3 spsk. agavesirup
  • 0,5 tsk. salt
  • 0,5 tsk. vaniljepulver

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 170 grader.
  2. Hak nødderne groft og bland dem i en skål med kerner, havregryn, hirseflager og risflager.
  3. Bland den smeltede kokosolie med agavesirup, salt og vanilje, og hæld ud over flage/kerneblandingen.
  4. Rør godt rundt, fordel myslien jævnt på en bageplade med bagepapir og bag den i ovnen i 1 time. Vend gerne undervejs.
  5. Når der er 10 min. tilbage, kan du vende de tørrede frugter ind i myslien, så de bages lidt med.
  6. Lad myslien køle godt af og opbevar den på glas.