Jeg elsker at bruge bønner i alt muligt, og i det veganske køkken er bælgfrugter altså bare et hit til, at få proteiner indenbords. Jeg har brugt bønner i bl.a. brownies og romkugler, og i dag deler jeg opskriften på en lækker, cremet dip. Dips og andet dyppelse er vel bare én af de ting, man ikke kan få for meget af, og jeg tænker, at denne er særligt egnet til at smøre på boller eller til at dyppe fritter eller grøntsagsstave i. Den var også at finde på bordet til mit yoga & brunch arrangement i weekenden.

Der er få ingredienser i, og når du først har kogt bønnerne, så tager den ikke meget mere end 5 min. at lave. Bønner fra dåse kan også snildt bruges, hvis man har glemt at sætte de tørrede i blød. Jeg forsøger dog at gøre forarbejdet selv, for at undgå ressourcespild af dåserne.

Ingredienser

  • 100 g hvide bønner (i tørret tilstand)
  • 2 små fed hvidløg
  • 1 håndfuld Persille
  • 3-4 spsk. Olie 
  • Saft fra 1/2 citron
  • Salt & peber

Sådan gør du

  1. Sæt bønnerne i blød aftenen forinden (min. 12 timer)
  2. Kog i friskt vand i ca. 45 min., til de er møre
  3. Lad dem køle let af, og kom dem sammen med resten af ingredienserne i en foodprocessor eller kraftig blender.
  4. Smag til med salt & peber og tilsæt eventuelt mere olie, hvis du ønsker en mere cremet konsistens og smag