Denne opskrift på chokoladeblondies er vegansk, glutenfri og fri for raffineret sukker - og så er den lavet på kikærter. Jeps, en lettere utraditionel ingrediens i kage vil nogle måske mene, men jeg hvis man følger lidt med herinde ved man, at jeg ikke er bleg for at komme bælgfrugter i mine kager - det øger næringsværdien og giver en god konsistens. Tjek bare min bønnebrownie, romkugler eller blåbærtærte.

Hvis du vil lave den her kage lidt mere ekstravagant kan jeg anbefale dig, at toppe den med daddel-saltkaramel. Det er super nemt at lave, og giver altså lige blondien et ekstra twist. Du finder min opskrift på daddel-saltkaramel i bunden af dette indlæg. IMG_0563-3.JPG

Ingredienser til kikærteblondie

  • 230 g. kikærter (kogte og skyllet)
  • 175 g. dadler (de store og bløde, uden sten)
  • 125 g. glutenfrie havregryn - hakket fint til mel
  • 50 g. peanutbutter (eller anden nøddesmør efter smag og behag)
  • 50 g. boghvede- el. rismel
  • 2 dl. plantedrik eller vand
  • 3 spsk. chiafrø
  • 3 spsk. ahornsirup
  • 2 spsk. kokosolie
  • 1 knsp. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vanilje
  • 80 g. hakket mørk chokolade

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Bland 3 spsk. chiafrø med 9 spsk. vand. Lad blandingen stå et øjeblik, indtil den bliver tyk og geléagtig i konsistensen.
  3. Kom alle ingredienser, på nær chokoladen, i en foodprocessor og kør indtil du har en sammenhængende masse.
  4. Rør chokoladen i, og kom dejen i en smurt form (mit er 16,5 x 25 cm).
  5. Bag i ca. 35-40 min. Den skal være fast og gylden, så stik evt. i den undervejs.
  6. Lad kagen køle af, når den er færdig, og lav imens daddel-saltkaramel topping.

Ingredienser til daddel-saltkaramel topping (1 portion til kagen)

  • 12 dadler (de store og bløde, uden sten)
  • 1 dl kokosmælk (den fede af slagsen)
  • 1/2 - 1 tsk salt
  • 1 tsk. kokosolie

Sådan gør du

  1. Kom alle ingredienser i en minihakker eller foodprocessor, og kør indtil du har en sammenhængende creme, á la karamel.
  2. Juster eventuelt smagen med salt og konsistens med lidt mere kokosmælk.
  3. Smør på den afkølet kage og nyd!