Yes, du læste rigtigt!

Jeg har tryllet lidt i køkkenet, og lavet nyfortolkning af den klassiske chokoladebar. Mine "no bake" kokosbarer er sunde, veganske, og helt fri for gluten og raffineret sukker. De er cremede og søde indeni, med et lækkert knasende lag af hjemmelavet raw chokolade udenpå.. Mmm. Behøver jeg sige mere? De er nemme at lave, så hop endelig selv i køkkenet denne søndag og lav en stor portion, der kan glæde dig langt ind i ugen.

Vil du prøve en anden nyfortolkning af en klassisk chokoladebar? Så kig på mine sunde, veganske snickers.

Ingredienser - kokosbarer

  • 200 g. kokosmel
  • 3-4 spsk. ahornsirup
  • 60 g. kokosolie smeltet
  • 0,5 dl. kokosmælk (brug gerne den fede variant)
  • 1 knsp. salt
  • 0,5 tsk. vaniljepulver

Ingredienser - raw chokolade

  • 40 g. kakaosmør
  • 40 g. kokosolie (kan erstattes helt med kakaosmør)
  • 40 g. raw kakaopulver
  • 2-3 spsk. agavesirup (eller mere, alt efter hvor sød du ønsker den)
  • 1 knsp. salt

Sådan gør du

  1. Rør alle ingredienserne til kokosbarerne godt sammen - gerne med en el-pisker. Massen skal være fast og sammenhængende, men gerne lidt til den våde side.
  2. Fordel massen på et stykke bagepapir ovenpå et skærebræt eller andet, der kan gå i fryseren. Nu kan du forme massen i fx en firkant, med en tykkelse på ca. 1 1/2 cm, så den er klar til at blive skåret til barer senere.
  3. Stil kokosmassen i fryseren i ca. 2 timer, så den er fast.
  4. Og nu til chokoladen: bruger du en blok af kakaosmør, så riv de 40 g. groft på et rivejern.
  5. Smelt kakaosmør og kokosolie langsomt over vandbad
  6. Tilsæt de resterende ingredienser, og rør indtil chokoladen er glat.
  7. Smag til, og tilsæt evt. en smule mere olie, hvis den er for tyk og omvendt mere kakaopulver, hvis den føles for tynd.
  8. Tag kokosmassen ud af køleskabet, og skær forsigtigt ud i ønskede størrelser.
  9. Dyp barerne i chokoladen og stil dem på en rist med bagepapir under. Frys til chokoladen er størknet, og giv dem eventuelt en gang chokolade til, hvis du vil have laget tykkere.