Det der med, at der skal være en bestemt anledning for at bage en kage, gælder bestemt ikke herhjemme. Jeg bager flere gange om ugen, og jeg elsker at eksperimentere med, hvad jeg kan putte i. Til at søde med, så falder valget dog oftest på dadler, så kagerne er fri for raffineret sukker. Så fortæller jeg også mig selv, at jeg kan godt kan “tillade” mig at tage et stykke til... Hvad man ikke kan blide sig selv ind, haha.

Denne macadamiatærte er vegansk, glutenfri og altså også uden raffineret sukker. Den er et sikkert hit, hvis du kan lide nødder og mørk chokolade, og du kan sagtens bytte macadamianødderne ud med fx paranødder eller valnødder 🌰Den smager vanvittigt lækkert og sådan lidt nøddemazarinkage agtigt... Jeg siger det bare!

IMG_1822.JPG

Ingredienser til bunden

 • 175 g. dadler uden sten (de bløde)
 • 100 g. havregryn
 • 100 g. mandler
 • 1 dl havredrik
 • 2 (store) spsk. kokosolie
 • 2 spsk. ahornsirup
 • 2 spsk. knuste hørfrø
 • 1 knsp. salt

Ingredienser til topping

 • 60 g. groft hakkede macadamianødder
 • 75 g. mørk chokolade min. 80%

Sådan gør du

 1. Bland hørfrø med 6 spsk. kogende vand og lad stå et øjeblik
 2. Tænd ovnen på 180 grader
 3. Blend mandler og havregryn til mel i en foodprocessor
 4. Kom resten af ingredienserne til bunden i foodprocessoren med mandel/havremelet. Kør indtil du har en sammenhængende dej, uden daddelklumper.
 5. Beklæd en form med bagepapir (min form er 20 cm. i diameter) og hæld kagedej i
 6. Drys de hakkede nødder ovenpå, og pres dem forsigtigt lidt ned i dejen, inden du sætter kagen i ovnen
 7. Bag kagen i 30-35 min. Kagen skal være fast og gennembagt, men ikke for tør
 8. Smelt chokoladen og fordel den ud over den bagte kage
 9. Nyd den!