Sidste uge fejrede Simon og jeg 4 års bryllupsdag, og det var selvfølgelig en anledning til at spise kage. Masser af kage. Jeg havde lyst til noget frisk og sommerligt, så jeg gik i køkkenet og tryllede min tidligere citron-cheesecake om til en hindbærvariant. Og den blev goooood!

En vegansk cheesecake uden animalske produkter (naturligvis), raffineret sukker og gluten. Den er super nem at lave - så længe du har en foodprocessor. Bunden er lavet af mandler, dadler og havregryn, mens toppingen er lavet af bl.a. cashewnødder, dadler og hindbær. Simple, sunde ingredienser, uden for meget hokus pokus. Kagen kan også sagtens lave en dag i forvejen - hvis du da kan holde fingerne fra den.

Husk, at lægge cashewnødderne i blød i 2-4 timer inden brug. Det gør dem nemmere at blende.

IMG_2473.JPG

Raw-hindbærcheesecake

Vegansk, glutenfri cheesecake uden raffineret sukker

Nøddebund

Ingredienser

  • 200 g. mandler
  • 175 g. dadler
  • 50 g. havregryn - glutenfrie
  • 3 spsk. kokosolie
  • 1 knsp. salt

Sådan gør du

  1. Kør først mandler og havregryn fint til mel i en foodprocessor
  2. Tilsæt resten af ingredienserne og kør igen indtil du har en sammenhængende, finthakket masse. Tilsæt lidt ekstra olie, hvis den føles for tør - du skal kunne presse den sammen med hænderne.
  3. Pres massen ned i en springform på ca. 16 cm i diameter eller på en tallerken. Jeg valgte at få en lidt mindre kage i diameteren, som til gengæld var højere - præcis som en traditionel cheesecake er.
  4. Stil bunden på frys, mens du laver hindbærcremen

Hindbærcreme

Ingredienser

  • 300 g. hindbær
  • 100 g. cashew
  • 50 g. dadler
  • 1 banan
  • 1/2 tsk. vanilje

Sådan gør du

  1. Hæld vandet fra cashewnødderne. Hvis de dadler du bruger er meget hårde, kan du med fordel også lægge dem i blød i kogende band i 5 minutter.
  2. Blend alle ingredienserne sammen til en fin, ensartet masse - lidt ligesom en tyk smoothie.
  3. Tag bunden ud af fryseren og fordel hindbærcremen oven på.
  4. Stil kagen i fryseren igen i min. 1 time - den kan også sagtens holde sig til dagen efter.
  5. Tag kagen ud af fryseren 10 min. inden den skal serveres, og pynt den med bær eller andet.

IMG_2483.JPG