Simones blog

🔍

Simone Vendelbo

Jeg er en yogaentusiast fra storbyen, der i starten af 2017 flyttede på landet sammen med min mand og vores søde hund Skipper. Ud over yoga er jeg passioneret omkring sund kost, træning og velvære - og ikke mindst mit store musikidol, Phil Collins. Her på bloggen vil du finde tips og trick til din yogapraksis, en balanceret livsstil, samt sunde opskrifter - mest på vegansk mad og søde sager 🍰

🔍

Raw karamelcheesecake med pekannødder

8. April 2019

Engang var lørdagene mest reserveret til cocktails og byture, men nu om dage går de mest på husbyggeri og gæster til kaffe. Ja, sådan er det vel, at komme lidt “op i årene” og flytte på landet. I lørdags var ingen undtagelse, hvor vi havde søde Tanja og hendes kæreste på besøg til eftermiddagste og -kage.

Så jeg satte mig for at eksperimentere med en ny vegansk cheesecake-variant, for den sidste jeg lavede var ikke så tosset. Inspireret lidt af vores år i Alabama, hvor pekannødder bogstaveligt talt hænger på træerne, fik jeg lavet en sund(ere) tre lags cheesecake med mine yndlingsingredienser: chokolade, karamelcreme og peknanødder sammen. Og den blev lige som jeg håbede! Mens bunden er fast og smagfuld, er de andre to lag lækre cremede og bløde - præcis som en “original” cheesecake er. Denne variant er bare vegansk, raw (dvs. at den ikke skal bages) og fri for raffineret sukker og gluten. What’s not to like?

Når du laver cheesecaken, så lav de tre lag hver for sig, og start med bunden, så den kan sætte sig. Den er dog ikke svær at lave - bare husk at sætte cashewnødder i blød 2 timer inden.

Raw karamelcheesecake med pekannødder

Ingredienser - bunden

115 g. pekannødder 125 g. dadler - de store bløde i papæsker 2 spsk. kakao 1 - 2 spsk blødt kokosolie 1 knsp. salt

Sådan gør du

Hak først nødderne i en foodprocessor i et halvt minuts tid. Fjern stenene fra dadler og tilsæt dem sammen med de resterende ingredienser til nødderne. Kør det hele i foodprocessoren, til du har en lidt klisteret og nogenlunde sammenhængende tekstur. Kom massen i en lille springform eller en tallerken og mas den til en flad, jævn bund med en tykkelse på ca. 1-1 1/2 cm. Stil den herefter i fryseren.

Ingredienser - chokoladefyld

  • 125 g. cashews lagt i blød i min. 2 timer
  • 3 spsk kakao
  • 30 g. kokosolie - smeltet
  • 3 spsk agavesirup
  • 2 spsk. vand eller plantedrik
  • 1 tsk. vanilje

Sådan gør du - chokoladefyld

Brug igen foodprocessoren til at blende alle ingredienserne til en blød ensartet creme. Smør fyldet på bunden og sæt igen i fryseren i min. 30 minutter.

Ingredienser - karamelcreme

  • 4 spsk. sojafløde eller kokosmælk
  • 200 g. dadler
  • 2 spsk kokosolie
  • 2 tsk lucumapulver
  • 1/4 tsk salt

Sådan gør du - karamelcreme

Brug en sidste gang foodprocessoren til at blende alle ingredienserne til en blød ensartet creme. Smør forsigtigt fyldet på bunden og sæt igen i fryseren - gerne i et par timer.

Tags:

    Kommentarer

    Vær den første til at skrive en kommentar

      Indsend kommentar

      * Skal udfyldes. Din e-mail vil ikke blive vist offentligt.

      Simone Vendelbo

      Jeg er en yogaentusiast fra storbyen, der i starten af 2017 flyttede på landet sammen med min mand og vores søde hund Skipper. Ud over yoga er jeg passioneret omkring sund kost, træning og velvære - og ikke mindst mit store musikidol, Phil Collins. Her på bloggen vil du finde tips og trick til din yogapraksis, en balanceret livsstil, samt sunde opskrifter - mest på vegansk mad og søde sager 🍰