Velkommen til et nyt, fast indslag herpå bloggen! Må jeg præsentere… Spirituel onsdag! Eller som Simon kalder det; Spirituel ommm-sdag.

Hver uge i spirituel onsdag tager jeg fat på et spirituelt begreb og forklarer det så jordnært, som jeg overhovedet kan. Det startede egentlig som et ugentlig indlæg på min Instagram-profil, men jeg har valgt at rykke til det her til bloggen, da det giver mig mere skriveplads. Min forhåbning med spirituel onsdag er, at det kan afmystificere de værktøjer som mange indenfor det spirituelle community bruger, og at vi derved kan komme væk fra at kalde noget for ”wu wu”, hvis vi ikke forstår det. Jeg skal i hvert fald ikke sige mig fri for at have set lidt ned på det dersens new age og alternative pjat… Men tid og erfaring har lært mig, at man kommer længst med et åbent sind og at vi som mennesker kan vokse helt enormt, når vi er nysgerrige. Så måske de her indlæg også kan inspirere dig, til at prøve nogle nye værktøjer af, og hjælpe dig videre i din spirituelle rejse. Uanset om du er ”all in spiritual og woke AF, eller om du er helt grøn, så er du i hvert fald velkommen til at læse med! Her i første udgave tager vi fat i begrebet ”mantra”.

Mantra

Et af de mest grundlæggende spirituelle værktøjer, og noget som jeg selv ofte benytter, er mantras. Et mantra er en lyd, et ord eller en sætning, som man gentager adskillige gang under en bøn eller meditation. Det kan være mere traditionelle mantras som “om” eller “so ham” eller personlige mantras såsom “jeg er grounded”, ”jeg er tryg” eller “jeg er åben og modtagelig for kærlighed”.

Det smarte ved at bruge et mantra under en meditation er, at det giver ens ellers altid travle hjerne noget at holde sig beskæftiget med. Ved at gentage de samme ord eller sætninger igen og igen, træner man ens evne til, at fokusere på én ting ad gangen - noget der netop er essentielt i meditation. Derudover kan du via et mantra også rette din energi præcis mod det, du har brug for. Når du fokuserer på kærlighed, lys, omsorg og signalerer til universet (og dig selv) at det er det, du gerne vil tiltrække, så er der også stor sandsynlighed for, at det er det, du får. Det betyder ikke at du kan meditere dig til din drømmemand eller kvinde, men du kan helt klart meditere dig til en større selvforståelse og selvkærlighed. At bruge et mantra under meditation siges, at være en vej til “enlightenment” - ens højere bevidsthed - og noget der renser ens fysiske, mentale og emotionelle krop.

Oprindeligt var et mantra udelukkende noget man kunne få tildelt af sin lærer eller guru, men i dag er der som sagt også mange, der vælger et mantra fra meditation til meditation, udefra ens behov og ønsker.

Guide til valg af mantra

Så hvordan bliver man lige sin egen bedste guru og vælger et mantra? Det kræver at du...

  1. er bevidst om, hvad din intention er og hvad du ønsker at manifestere. Er der fx noget du gerne vil skabe mere af i dit liv? Noget du gerne vil give slip på? Noget du gerne vil ændre perspektiv på? Skriv det gerne ned!
  2. kun vælger ét mantra ad gangen og fokuserer din energi i hver meditation.
  3. gentager dit mantra dagligt i din meditationspraksis. Det behøver ikke at være mere end 10 minutter, men jo mere du arbejder med dit mantra, jo hurtigere vil du manifestere det, du har sat dig for.
  4. lægger mærke til, hvilke ændringer der sker i dit liv. Husk, at det ikke altid behøver at handle om udefrakommende ting, men også kan være ændringer i dit eget mindset.

And there you have! Allerførste “Spirituel onsdag” herpå bloggen. Jeg håber, at det kan bruges! Og hvis du har nogle begreber du gerne vil have afdækket i et kommende indlæg, så del det endelig i en kommentar.