Den gode, gamle banankage i en sund, vegansk udgave. Den smager himmelsk og er perfekt at lave, når du har overmodne bananerne liggende i frugtskålen - hvilket faktisk også giver den bedste smag! Den er fri for raffineret sukker og er klart min go-to opskrift, når det skal være nemt og lækkert. Mandlerne kan sagtens skiftes ud med hasselnødder, for en mere klimavenlig kage.

Ingredienser

  • 150 g. dadler uden sten (de bløde)
  • 125 g. glutenfrie havregryn
  • 75 g. vegansk mørk chokolade (min. 80%)
  • 75 g. kokosolie
  • 75 g. mandler
  • 3 mellemstore bananer
  • 2 spsk. knuste hørfrø
  • 2 spsk. kakao (med top)
  • 1 tsk. vaniljepulver

Sådan gør du

  1. Overhæld hørfrøene med 4 spsk. kogende vand og lad blandingen trække lidt.
  2. Tænd ovnen på 180 grader.
  3. Hak mandlerne groft og stil til side.
  4. Kør de tørre ingredienser i en foodprocessor (undlad mandler og chokolade).
  5. Tilsæt herefter dadler, hørfrø, kokosolie og bananer, og kør indtil du har en sammenhængende masse.
  6. Rør mandlerne i dejen.
  7. Kom dejen i en smurt form og bages ved 180 grader i ca. 20-25 min. Stik evt. i kagen for at mærke at den er bagt færdig.
  8. Tag kagen ud af ovnen, bræk chokolade i nogle stykker, og fordel ovenpå. Når chokoladen er smeltet kan du med en paletkniv smøre det helt ud. Pynt evt. med friske blåbær, kokosmel eller hakkede nødder.