En crumblekage er super enkel at lave - også i en vegansk udgave. Du kan bruges stort set alt slags frugt og bær, alt efter hvad der er i sæson.

Vi nyder lige nu lidt sensommersol i det sydfranske, og her er sæsonerne bare lidt længere. Jeg har lavet en sommerudgave af crumblekagen med nektariner, men den kan snildt laves i en efterårsvariant med æbler i stedet. Den kræver ikke mange ingredienser, smager forrygende og kan serveres både lun eller kold. Måske med en gang vegansk vaniljeis eller sojayoghurt til.

Ønsker du en glutenfri udgave, kan du udskifte hvedemelet med rismel og bruge glutenfrie havregryn. Hav en skøn søndag!

Ingredienser til crumblekage

  • 100 g. hvedemel
  • 100 g. havregryn
  • 100 g. vegansk smør
  • 100 g. kokossukker
  • 50 g. grofthakkede mandler
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 3 - 4 nektariner eller æbler (ca. 500 g.)

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Skær frugter i tern eller både
  3. Bland alle ingredienser på nær smør og æbler godt sammen.
  4. Skær smørret i små tern og smudlr det i melblandingen med fingerne. Dejen behøver ikke at være helt jævn.
  5. Fordel frugterne i et jævnt lag i et tærtefad.
  6. Drys crumblen over æblerne i fadet og bag den i ca. 20 min. Den skal være let gylden.