Mine jordbær i haven mangler godt nok lige nogle uger endnu før de er spiseklar, men har jeg spottet danske jordbær i supermarkedet, så nu må det være sommer! Jordbærindkøbet kaldte for mig på én ting: jordbærtærte. Naturligvis uden den der ret så gyselige gelé, som mange konditorer af en eller anden årsag putter på (hvad skal det til for?!), men i stedet en sund, glutenfri og vegansk udgave, der ikke skal bages.

Dadler er stort set en fast bestanddel i mine kager, for de er fantastiske at søde med og tilfører samtidig lidt vitaminer og mineraler. Bunden er lavet af valnødder og paranødder men de kan sagtens byttes ud med andre former for nødder efter smag og behag. Til toppen skal du bruge kokosmælk og cashewnødder, men husk lige, at førstnævnte skal sættes på køl inden brug, mens sidstnævnte skal iblødsættes.

Nyd den, venner! ❤️

Ingredienser til raw, vegansk jordbærtærte 🍓

Bund

  • 150 g. dadler (de store & bløde - uden sten)
  • 100 g. valnødder
  • 100 g. paranødder
  • 50 g. kokosmel
  • 2 spsk. kokosolie
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 knsp. salt

Top

  • 100 g. cashewnødder (iblødsat min. 2 timer)
  • 1 dåse kokosmælk (kom i fryseren i min. 1 time)
  • 2 spsk. agavesirup
  • Skal af 1 reven økologisk citron
  • Friske jordbær

Sådan gør du

  1. Kom alle de tørre ingredienser i en foodprocessor og kør indtil de er finthakket - alternativt kan du bruge en minihakker og hakke nødder og dadler hver for sig.
  2. Tilsæt nu kokosolien og kør, indtil du har en sammenhængende masse.
  3. Kom bunden i en tærteform og stil på køl, mens du laver toppen.
  4. Blend de udblødte cashewnødder i en foodprocessor eller med en minihakker.
  5. Tag kokosmælken ud af fryseren og hæld den vandede del af fra - du skal kun bruge det tykke, som samler sig i toppen.
  6. Blend eller pisk nu de hakkede cashewnødder med den fede del af kokosmælken og agavesirup.
  7. Kom cashew/kokoscremen på bunden og top med friske jordbær - stil på køl indtil servering.