Nogle gange har man bare brug for en hurtig, sund snack, der giver masser af energi uden alt for store udsving i blodsukkeret. Og skal den tilmed også gerne være hjemmelavet, så har jeg svaret her: veganske "no bake" granola-barer på kun 6 ingredienser (plus en lille smule salt). De tager maks. 15 min. at lave, og så skal de ellers bare lige i fryseren 1 times tid. Easy peasy.

Barerne er den perfekte eftermiddagssnack grundet det høje fiberindhold fra havregryn, samt protein og sunde fedtsyrer fra hampefrø og valnødder. Til at søde med bruger jeg ahornsirup og tørrede frugter, og for at holde sammen på massen bruger jeg kokosolie. Hvis der skal gøres lidt ekstra ud af dem på lækkerhedsskalaen, så kan du altid eksperimentere med, helt eller delvist, at bytte kokosolien ud med en nøddesmør. Skal barene være glutenfri, så kan du blot vælge glutenfrie havregryn.

Ingredienser til 12 barer

  • 140 g. grovvalsede havregryn
  • 75 g. valnødder
  • 60 g. kokosolie
  • 50 g. tørrede frugter (jeg brugte en blanding af tranebær og gojibær)
  • 30 g. hampefrø
  • 4 spsk. ahornsirup
  • 1 knsp. salt
  • Valgfrit: 25 g. mørk chokolade til topping

Sådan gør du

  1. Hak valnødder groft og bland dem med havregryn, hampefrø, de tørrede frugter og salt. Sørg for at frugterne ikke klumper sammen.
  2. Smelt kokosolien, rør den godt sammen med ahornsirup og hæld den ud over havre/nøddeblandingen.
  3. Sørg for at det hele er blandet godt sammen og fordel massen i en form eller lign. ovenpå et lag bagepapir. Læg noget mere bagepapir henover toppen af massen, og brug en flad genstand, fx et andet fad eller en bog, til at presse det fast og fladt. Dette er vigtigt for at barerne ikke smuldrer. Barerne skal gerne ende med en tykkelse på en 2-3 cm.
  4. Stil barerne i fryseren i minimum en times tid.
  5. Valgfrit: Smelt chokolade over vandbad, og dekorér barerne.