Omend det danske vejr måske ikke ligefrem skriger af forår disse dage, så er der en ting der for mig indikerer, at det går den rigtige retning. Nemlig det faktum, at den al for korte rabarbersæson nu er skudt igang. Så brug dem mens de er der! For eksempel i mit take på en rabarberkage, som selvfølgelig er vegansk og fri for raffineret sukker. I denne opskrift skal du bruge en spiseskefuld æblecidereddike. Det skal du, fordi syren i eddike hjælper med at aktivere bagepulveret, som får kagen til at hæve bedre og giver en bedre skorpe.

Et stykke rabarberkage på en tallerken, med resten af kagen i baggrunden

Ingredienser

  • 100 g. vegansk smør - blødt
  • 100 g. boghvedemel
  • 100 g. æblemos - usødet
  • 100 g. kokossukker
  • 75 g. kokosmel
  • 0,5 dl plantedrik (jeg brugte havredrik)
  • 1 spsk. knuste hørfrø
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 125 g. rabarber skåret i stykker á 1 cm + 4 stilke til toppen

Sådan gør du

  1. Bland de knuste hørfrø med 3 spsk. kogende vand. Lad blandingen trække.
  2. Tænd ovnen på 180 g.
  3. Pisk smør, kokossukker og vaniljepulver sammen med en elpisker - det tager 1-2 min.
  4. Pisk nu boghvede- og kokosmel, samt bagepulver og salt i smørblandingen
  5. Tilsæt æblemos, hørfrøæg, plantedrik, æblecidereddike samt rabarberskiverne og rør det hele godt sammen til en lind dej.
  6. Hæld dejen i en smurt form (min form er 25x16 cm).
  7. Halvér de hele stilke på langs, læg dem på toppen af kagen og pres dem let ind i dejen.
  8. Bag kagen på 180 grader i ca. 40-45 min. Den skal være let gylden på toppen.
  9. Lad den køle af i formen, og nyd den med en skefuld sojayoghurt eller vegansk vaniljeis til.