Hey, forår, hvor blev du lige af? Efter den massive syndflod af regn i sidste uge, startede vi lige ugen så godt ud med solskin.. Nu ser det ud til, at skydækket har lagt sig tungt over lille Danmark igen. Oh well, så er der kun én ting at gøre. Bage noget lækkert og sætte sig godt tilrette i sofaen!

Veganske peanut butter chocolate chip cookies - nok det længste navn til en opskrift på bloggen hidtil. Men hold nu fast, hvor er de bare lækre! Bløde, men stadig sprøde udenpå. Søde, men salte fra peanut butteren. 100% plantebaserede og ikke mindst nemme at lave.

De er sødet med kokossukker, som har et lavere glykæmisk indeks end almindeligt sukker, samt æblemos - vælg den usødede variant her. For at lave dem glutenfrie har jeg brugt rismel og mandelmel, men mandelmelen kan du evt. selv lave ved at hakke 50 g. mandler fint i en foodprocessor eller minihakker. Når du har lavet dejen, har den godt af at komme på køl i 30 min. Så kan du nemmere forme den til cookies, og du undgår, at de flyder ud når de bliver bagt.

Ingredienser

  • 150 g. rismel
  • 100 g. peanutbutter
  • 75 g. vegansk smør - jeg bruger Naturli's smørbar blok
  • 75 g. kokossukker
  • 75 g. mørk, vegansk chokolade - min. 80% (jeg bruger den fra Änglemark)
  • 50 g. mandelmel
  • 50 g havregryn (finvalsede og glutenfrie)
  • 3 spsk usødet æblemos
  • 1 tsk. vanilje
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt

Sådan gør du

  1. Smelt smørret langsomt i en gryde og tilsæt kokossukker. Lad det simre lidt, så sukkeret bliver opløst, og lad det herefter køle let af.
  2. Hak chokoladen groft.
  3. Bland i en stor skål: Rismel, mandelmel, havregryn, vanilje, bagepulver og salt.
  4. Tilsæt nu smør/sukkerblandingen, æblemos og peanutbutteren til de tørre ingredienser og rør godt rundt med en elpisker.
  5. Vend den hakkede chokolade i, og stil dejen på køl i ca. 30 min.
  6. Tænd ovnen på 175 grader varmluft og form dejen til ønskede størrelser - jeg kan godt lidt, at de bliver lidt høje, så de får lidt "bid".
  7. Laver du meget store cookies, skal de bages i ca. 15-16 minutter. Er de lidt mindre, så bag dem i ca. 12-13 minutter. Hold godt øje med dem undervejs.
  8. Lad dem køle helt af inden servering, for at de bliver sprøde.

Referencer

  1. https://www.livestrong.com/article/367337-what-are-the-benefits-of-coconut-sugar/