Den her opskrift... Den er altså lidt farlige. For nøj, hvor smager de her raw, veganske drømmekagebarer bare godt! En helt perfekt lille treat på sådan en regnvejrssøndag. Bunden er lavet af bl.a. kokos- og havremel, herefter et lækkert lag karamel af mandelsmør, dadler og endnu mere kokos. og tilsidst toppet med mørk chokolade. Måske de i virkeligheden er lidt en fusion af drømmekage og en Bounty? I hvert fald, så gør dig selv den tjeneste at prøv dem! Og lad mig endelig høre hvad du synes i en kommentar.

IMG_2629.JPG

Opskriften her er lidt et "remix" af mine veganske snickers - hvis de også kunne friste, så find dem her

Og er du mere til en traditionel drømmekage (vegansk og lidt sundere, naturligvis), så klik her

Nå det var opskriften vi kom fra!

Opskrift på raw, veganske drømmekagebarer

Ingredienser til bunden

  • 150 g. havregryn
  • 80 g. kokosolie - smeltet
  • 75 g. kokosfibermel
  • 4 spsk. agavesirup
  • 3 spsk. vand
  • 1 knsp. salt

Ingredienser til karameltop

  • 175 g. dadler
  • 100 g. kokosmel
  • 75 g. nøddesmør - jeg brugte mandelsmør
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 knsp. salt
  • 0,5 dl vand 30 g. mørk chokolade til overtræk

Sådan gør du - bunden

  1. Blend havregrynene til mel i en foodprocessor, og tilsæt herefter de øvrige ingredienser til bunden.
  2. Kør indtil du har en sammenhængende masse, så du kan forme dejen. Føles dejen meget tør, kan du tilsætte 1 spsk. ekstra vand.
  3. Tryk dejen ud til en firkant på et stykke bagepair, med en højde på ca. 1 cm
  4. Stil bunden i fryseren og lav imens karamellaget

Sådan gør du - karamellag + chokoladeovertræk

  1. Iblødsæt dadlerne i kogende vand i 10 min.
  2. Dræn dadlerne godt for vand og kom dem i en foodprocessor (brug bare skålen du brugte til bunden) sammen med de øvrige ingredienser og kør, til du har en sammenhængende, cremet masse.
  3. Smør herefter det færdige karamellag ud på bunden, og stil igen i fryseren.
  4. Smelt chokoladen langsomt - evt. over vandbad. Du kan også bruge mikroovnen. Kør den i maks. 10 sek af gangen, og rør rundt. Gentag til chokoladen er helt smeltet.
  5. Fordel chokoladen ovenpå herligheden og stil igen det hele i fryseren indtil chokoladen er størknet.