Veganske hasselnøddecookies - uden mælk, æg og andre animalske produkter

Mmm.. Der findes næsten ikke noget bedre på en grå søndag end duften af nybagte cookies. Og efter en lang tids pause med opskrifter her på bloggen, er jeg tilbage igen. Pausen var nu egentlig ikke planlagt - jeg har bare haft meget at se til i november og december med Ro Yoga Online og min lille yogajulekalender på Instagram. Men jeg nyder stadig rigtig meget at dele plantebaserede lækkerier med jer, så tænker, at jeg vil i gang igen med lidt opskrifter. Hvis I savner nogle typer af indlæg (opskrifter, yogatips eller andet), så del det endelig med mig i en kommentar. Det bedste er klart, når jeg kan dele indhold med jer, som I også finder interessant.

Nå, men back to cookies! Nemmere bestemt veganske hasselnøddecookies.. Dejligt sprøde, “chewy” og saftige - lige som en cookie skal være. De er sødet med kokossukker og ahornsirup, som har et lavere glykæmisk indeks end almindeligt hvidt sukker. Det betyder, at de påvirker blodsukkeret mindre. Jeg har lavet mine med almindeligt hvedemel, men for en glutenfrivariant kan du bruge 100 g. rismel og 50 g. mandelmel.

Et lille tip herfra: hvis du har tålmodigheden til det, så stil dejen på køl i ca. 30 min. inden du bager dem - så er de nemmere at forme.

IMG_8833.JPG

Ingredienser - giver ca. 10 cookies

  • 150 g. hvedemel
  • 100 g. kokossukker
  • 75 g. kokosolie
  • 40 g. hasselnødder
  • 40 g. 85% chokolade
  • 4 spsk. havredrik
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 1 tsk. vanilje
  • 1/2 tsk. natron
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt

Sådan gør du

  1. Hak hasselnødder og chokolade groft
  2. Rør kokossukker, salt og kokosolie sammen
  3. Tilsæt havredrik, ahornsirup og vanilje til skålen og rør sammen
  4. Si mel, natron og bagepulveret i og fold dejen godt rundt med en dejskraber eller ske, indtil det er en tyk masse. Rør hasselnødder og chokolade i.
  5. Sæt skålen i køleskabet og lad den hvile i 30 minutter.
  6. Tænd ovnen på 180 grader.
  7. Scoop ti skefulde af dejen ud på en bageplade med bagepapir. Sørg for, at have plads imellem dem, så de ikke flyder sammen i ovnen.
  8. Bag dem i ovnen i ca. 15 min., indtil de er gyldne og sprøde i kanten (bagetider varierer fra ovn til ovn, så tjek første gang til dem efter 12 minutter)
  9. Lad dem køle helt af, inden du spiser dem, så de kan blive sprøde. Velbekomme!