Det er første søndag i advent, og jeg har brugt lidt af dagen på at trylle lækre sager frem i køkkenet. Blandet andet disse julekager, som er en "opdateret" version af mine cookies. Jeg har tilføjet lidt ekstra julekrydderier for at give smag, og ved at bage dem i en form, bliver de lidt højere og dermed bløde i konsistensen. Desuden er de glutenfrie, veganske og frie for raffineret sukker, og kan altså være en god erstatning til de mange sukkerfyldte småkager, som julen ellers byder på.

Ingredienser til ca. 12 små kager

  • 2 bananer
  • 40 g. glutenfri havregryn
  • 40 g. quinoamel (andet glutenfrit mel kan også bruges)
  • 1 spsk. hørfrø til 3 spsk. vand (obs! Skal knuses i en morter eller kværn)
  • 2 spsk. kokosolie
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. allehånde
  • 1 tsk. kanel
  • 1 knsp. salt
  • 30 g. pistacienødder - grofthakket
  • 30 g. mørk chokolade - grofthakket (min. 85%)

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Knus hørfrø i en kværn eller morter, og dæk med 2 spsk. vand. Lad blandingen stå og samle sig i et par minutter
  3. Kom alle ingredienser (på nær nødder og chokolade) i en skål og blend med en stavblender, til du har en samlet masse.
  4. Hak nødder og chokolade groft og tilsæt
  5. Kom dejen i den ønskede form og bag dem i ca. 8 - 10 minutter