I dag har været en dejlig en af slagsen. Jeg har nemlig haft 10 søde mennesker forbi til Yoga & Brunch, hvor jeg serverede en masse veganske retter - bl.a. disse kanelsnegle. En opskrift jeg virkelig var spændt på at prøve af, for var det nu muligt, at få lækre, snaskede kanelsnegle uden brug af almindelig smør og æg? Og hvad med det hvide sukker, kan det undværes? Ja og ja! Æggene er simpelthen undladt, smørret er skiftet ud med Naturli's smørbar, mens sukkeret i remoncen er erstattet med kokossukker og en smule ahornsirup. Det betyder ikke, at de er kalorielette, men derimod har de et lavere glykæmisk index, hvilket vil sige, at disse banditter ikke påvirker blodsukkeret ligeså meget, som en traditionel kanelsnegl gør.

I stedet for at bage kanelsneglene enkeltvis, brugte jeg en tærteform. Derved undgik jeg, at remoncen løb ud, så de blev mere bløde og fedtede på den helt rigtige måde.

Et fad med veganske kanelsnegle, samt en skål med smeltet chokolade

Ingredienser (ca. 20 stks.)

  • 425 g. mel
  • 100 g. plantesmør
  • 50 g. kokossukker
  • 25 g gær
  • 2 dl. plantedrik - jeg brugte havre
  • 2 knsp. salt

Remonce

  • 150 g. plantesmør - blødt, men ikke smeltet
  • 100 g. kokossukker
  • 2 spsk. kanel
  • 1 spsk. ahornsirup

Sådan gør du

  1. Lun havredrikken, smuldr gæret i og kom det i en stor røreskål
  2. Smelt smørret og tilsæt det til skålen sammen med sukker, salt.
  3. Tilsæt hvedemelet, lidt efter lidt. 
  4. Ælt dejen godt sammen (gerne i en røremaskine), og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  5. Lav imens remoncen ved at røre alle ingredienser godt sammen.
  6. Tænd ovnen på 200 grader
  7. Rul dejen ud på et let meldrysset bord (evt. med en kagerulle) til en størrelse på ca. 25x50cm.
  8. Smør remoncen jævnt ud og rul dejen på den lange led.
  9. Skær den rullede dej i stykker á ca. 3-4 cm. og læg dem i et smurt fad. Obs! De hæver, så hav afstand imellem dem. Jeg havde 14 i mit tærtefad.
  10. Bag sneglene ved 200 grader i ca. 20 min. Hold øje undervejs.