Som den nysgerrige yogalærer jeg er, skulle vi selvfølgelig ud og tjekke nogle af mine berlinske medyogier ud. Udfordringen var dog, at ingen af os er særlig stærke til tysk, så vi skulle finde nogle yogastudioer der underviste på engelsk - vi fandt to, der skulle prøves.

Zen Yoga by Dynamic Mindfulness

Den første var fredag eftermiddag hos Zen Yoga, til en blid Hatha-flow klasse. Det var en dejlig måde at starte weekenden på, i et ikke alt for udfordrende tempo. Sekvensen vi blev ledt igennem havde en rigtig fin progression, og instruktionen var klar og tydelig og der var ingen musik. Vi var heller ikke så mange på holdet, så stemmingen var hyggelig, omend storbyens larm var tydelig. Men nu er jeg jo også vant til at bo på landet. Et minus i min bog var, at der ikke blev gjort nok ud af savasana, som ellers er min favorit stilling. Vi gav 10 euro pr. person for 60 minutter.

Se mere her: www.zenyoga-berlin.de

Yogalokalet med Simon til højre, og en anden mandlig yogi til venstre Simon i en flot Pincha

Jivamukti Yoga Berlin

Efter at have trasket rundet det meste af lørdagen, tog vi om eftermiddagen til det næste yogasted - Jivamukti Yoga Berlin. Jeg var ikke helt sikker på hvad jeg havde lokket os ud i, da jeg aldrig havde prøvet den form for yoga før. Og på hjemmesiden nævnte de bl.a. reggae og elektronisk musik. Men vi gik til det med et åbent sind, hvilket vi også fik brug for til denne 95 minutter lange seance!

Læreren startede timen ud med at spille på en lille gulvharmonika, mens vi chantede til, og derefter gik vi ellers i gang. Selve yogaen var Hatha/vinyasa inspireret, så stillingerne var ikke nye for mig, men tempoet og niveauet var højt. Lidt for højt efter min mening, idet de kaldte timen egent til alle niveauer. Simon havde lidt svært ved at følge med, fordi læreren ofte brugte Sanskrit terminologi. Det var også ret specielt for mig at dyrke yoga til høj R'n'B, ethno-fushion og global trance musik, men det flød lidt i baggrunden efter noget tid. Udover det var en virkelig sjov og anderledes oplevelse, som gav os sved på panden. Læreren havde god energi og kunne klart sit kram - lige bort set hans måde at undervise skulderstand på, som efter min mening ikke er hensigtsmæssig for nakken. Trods længden på yogatimen blev der her heller ikke lagt særlig meget fokus på savasana, hvilket var en skam. Men hvis man er i Berlin og vil give sig selv en anderledes og udfordrende yogaoplevelse, kan jeg klart anbefale Jivamukti Yoga. Vi gav 18 euro pr. person for 95 minutter.

Se mere her: www.jivamuktiberlin.de

Jivamukti yoga berlin, yogalokale med logo på gardin Jivamukti yoga berlin, yogalokale, denne dag med et lille pumpeorgel