Endnu en grødopskrift i rækken - denne gang med chiafrø 😄

Chiafrø er små, sorte frø fra Syd- og Mellemamerika. De er fyldt med fibre, omega 3-fedtsyrer og protein, og derfor er de rigtige gode at tilføje til din kost, især hvis du er vegetar eller veganer. Kombinationen af fedt, protein og fibre gør, at de optages relativt langsomt i dit system og derved holder dit blodsukker stabilt. Derudover indeholder chiafrø også gode mængder af calcium og magnesium, men fedtindholdet gør dog naturligvis også, at kalorieindholdet er relativt højt (1).

Obs. Grøden skal laves klar aftenen forinden

  • 3 spsk chiafrø
  • 2,5 dl kokosmælk (andet plantedrik kan også brugs, fx mandeldrik)
  • 1 dl vand
  • 1 tsk. kanel (valgfrit)
  1. Rør kokosmælk først, så den ikke klumper
  2. Bland kokosmælk, vand og evt. kanel, og hæld over chiafrøene
  3. Stil blanding på køl til morgen efter. Efter min erfaring kan grøden fint holde sig 2-3 dage på køl.

Grøden kan spises med frugt til, eller du kan bruge en enkelt skefuld oven på yoghurt eller mysli😋

Referencer

  1. https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/health-benefits-chia-seeds