Bare fordi sommeren har valgt at lege gemmeleg med os det sidste stykke tid, så kan vi jo godt lade som om, at det er isvejr. Ikke sandt? 🤷‍♀️Vi kan i hvert fald prøve med den her lækre "nicecream" aka bananis. Ved første øjekast vil du måske tænke, at alle ingredienserne bestemt ikke hører hjemme i en is… But bear with me here! Den smager virkelig lækkert, og jeg tror bestemt ikke, at du vil savne den klassiske flødeis med sukker, når du først har prøvet den.

Isens hovedingrediens er sjovt nok bananer, som får en rigtig lækker og cremet konsistens, når de bliver blendet. Jeg har tilføjet nogle peanutbutter-kugler lavet på kikærter til isen, for at gøre den lidt Ben & Jerry’s agtig. Kuglerne kan også sagtens overtrækkes med chokolade og spises for sig 🤓

Husk at bananerne skal være frosne, når du laver isen. Så min. 3-4 timer inden du skal lave isen, skal de skælles, skæres i skiver og puttes i fryseren.

Jeg vil anbefale at du laver kuglerne først, og stiller dem i fryseren mens du laver isen🍦

Ingredienser til peanutbutterkuglerne

  • 120 g udblødte og kogte kikærter (svarende til 1/2 dåse, drænet)
  • 80 g. dadler - (de store bløde, uden sten)
  • 40 g. peanuts
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 1 tsk. vaniljepulver

Ingredienser til bananis

  • 4 bananer (frosne, skiveskårede)
  • 2 spsk. kokosmælk
  • 1 spsk. peanutbutter eller anden nøddesmør
  • Hakket chokolade efter smag og behag (min. 80%)

Sådan gør du - peanutbutterkugler

  1. Kom alle ingredienser pånær peanuts i en foodprocesser, og kør' til du har en sammenhængende masse.
  2. Hak peanuts groft og rør dem i massen.
  3. Stil dejen på køl i en halv times tid - så er den nemmere at arbejde med
  4. Tril små kugler af dejen til isen, og stil på køl

Sådan gør du - bananis

  1. Kom bananer, nøddesmør og mandelmælk i en blender og kør til du har en tyk, cremet konsistens. Alt afhængigt af din blender skal du måske stoppe op og røre et par gange undervejs.
  2. Kom isen i en skål og tilsæt den hakkede mørke chokolade og peanutbutterkuglerne.
  3. Sæt skålen i fryseren og lad den stå i 30-60 min.
  4. Server og nyd! Evt. med ekstra chokolade og peanuts på

Tip: Isen kan også piftes op med kakaopulver for en chokoladeudgave