Disse lækre cookies er nemme at lave, og da de samtidig er fyldt med gode, sunde sager, kan de snildt gå for en god morgenmad på farten!

Quinoaflagerne giver protein, havregrynene giver komplekse kulhydrater og fibre, hørfrøene giver sunde omega-3 fedtsyrer og bidrager også positivt på fiberkontoen, mens bananerne giver vitamin B6, fibre og kalium. De er ikke sprøde og knasende, som man måske forventer af en cookie, men derimod bløde, og ifølge min mand minder de lidt om gode, tykke pandekager.

Ingredienser til 6 cookies

  • 2 bananer
  • 40 g. havregryn
  • 40 g. quinoaflager
  • 2 tsk. hørfrø (obs! Skal knuses i en morter eller kaffekværn)
  • 2 spsk. kokosolie
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 30 g. pistacienødder - groft hakket
  • 30 g. mørk chokolade - groft hakket (min. 85%)

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Knus hørfrø i en kaffekværn eller morter, og dæk med 2 spsk. vand. Lad blandingen stå og samle sig i et par minutter
  3. Kom alle ingredienser på nær nødder og chokolade i en skål og blend med en stavblender, til du har en samlet masse.
  4. Form cookies i den ønskede størrelse og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  5. Bages i ca. 10 - 12 minutter