Mmmm... Rabarber! De skal nydes, mens de er i sæson her i maj/juni (og igen i august/september). Selv er jeg kæmpe fan af at bruge dem i en crumble, som nok er den absolut nemmeste opskrift du finder her på min blog. Du skal blot skære rabarberne i små stykker, blande en smuldredej og lægge ovenpå, bage den i 20 min., et voilà! Så er der den skønneste kage. Jeg har naturligvis lavet min i en vegansk variant med Naturlis smørbar blok, som har en konsistens der minder rigtig meget om traditionel, animalsk smør. Det er vigtigt, at du bruger blokken (altså den, der er pakket ind i papir) og den ikke den der blot hedder smørbar og findes i en plastikbakke - sidstnævnte er nemlig for flydende.

Min crumblekage er desuden fri for raffineret sukker. I stedet bruger jeg kokossukker, som har et lavere glykæmisk indeks end hvidt sukker. Ønsker du en glutenfri udgave, kan du udskifte hvedemelet med rismel og bruge glutenfrie havregryn. Og har du misset rabarbersæsonen, så prøv at lave kagen med æbler, nektariner eller bær - det smager også skønt!

Prøv også min veganske rabarberkage med kokos!

Ingredienser til vegansk rabarbercrumble (6 portioner)

Jeg har brugt en rund tærteform på ca. 20 cm i diameter. Du kan snildt gange opskriften op, hvis du vil lave en større portion.

 • 75 g. hvedemel
 • 75 g. havregryn
 • 75 g. vegansk smør
 • 75 g. kokossukker
 • 40 g. grofthakkede mandler
 • 1/2 tsk. vaniljepulver
 • 3 - 4 rabarberstængler, alt afhængig af størrelsen

Sådan gør du

 1. Skær rabarberne i stykker á ca. 1/2 cm.
 2. Tænd ovnen på 200 grader
 3. Bland alle ingredienser på nær smør og rabarber godt sammen.
 4. Skær det kolde smør i små tern og smudlr det i dejen med fingerne. Dejen behøver ikke at være helt jævn.
 5. Fordel rabarberne i et jævnt lag i et tærtefad.
 6. Drys crumblen over rabarberne i fadet, tryk den let ned, og bag den i ca. 20 min. Den skal være gylden på toppen.
 7. For ekstra nydelsesfaktor, så server den med vegansk vaniljeis eller sojayoghurt rørt op med en smule vaniljepulver eller ahornsirup.