En lille advarsel her til at starte med... Den brownie kan altså godt gå hen og blive din nye afhængighed! Simple og sunde ingredienser forvandler sig på magisk vis til den blødeste, lækreste, snaskede og ret så overdådige kage. Og en top af tyk, mørk chokolade og peanutbutter skader bestemt ikke!

Udover den ret så fantastisk smag, så vinder den her brownie også point på, at den ikke skal bages. Det betyder færre ingredienser og mindre tid brugt i køkkenet. Win-win. Hvis du ikke spiser dem alle på én gang, så holder de sig snildt i køleskabet i 5-6 dage.

Nyd dem!

No bake peanut butter brownie

Ingredienser til bunden

  • 250 g. dadler (de store bløde, uden sten)
  • 150 g. mandler
  • 3 spsk. kakao
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 1 tsk. vanilje

Ingredienser til topping:

  • 200 g. mørk chokolade (80% eller mere)
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 1 spsk. Kokosolie

Sådan gør du

  1. Kom mandlerne i en foodprocessor og kør kortvarigt, indtil de er hakket groft
  2. Tilsæt resten af ingredienserne og kør, indtil du har en sammenhængende, jævn dej, der former sig til en kugle.
  3. Kom bagepapir i en lille bradepande/form (min er ca. 18x12 cm) og kom dejen heri.
  4. Jævn den godt ud, og stil på køl mens du laver toppingen.
  5. Smelt chokoladen over vandbad
  6. Varm peanutbutter og kokosolie sammen, enten i mikroovnen eller i en gryde. Det skal ikke have lang tid - blot nok til at smelte. Rør det godt sammen.
  7. Tag bunden ud af køleskabet og hæld den smeltede chokolade over. Du skal have et tykt, jævnt lag.
  8. Tag lidt af peanutbutterblandingen ad gangen med en ske eller kniv, og spred det ud i et mønster i chokoladen. Du kan bruge en gaffel til let at marmorere toppingen.
  9. Stil kagen på køl i 1-2 timer, indtil chokoladen er størknet.