Mmm. Hvem elsker ikke en god omgang chokocrunch? Problemet er bare, at man hurtigt kan komme til at føle sig lettere syndig, men al det sukker der er i... Og som veganer kan det også være svært at finde noget uden mælk. Men bare rolig - jeg har fundet løsning med min nye opskrift: Chokomysli med amaranth puff. Den er sprød, sød, fri for gluten og raffineret sukker, og så er den mega nem at lave. I promise!

Det knasende element i myslien er amarant, og hvis du ikke kender dette lille plantefrø, så kan jeg glæde dig med, at det er fyldt med protein, lysin (en aminosyre) samt fibre (1).

Til mysli skal der (plante)mælk til - find min opskrift på hjemmelavet plantedrik her

Ingredienser

  • 200 g. glutenfrie havregryn
  • 50 g. amarants puffs
  • 4 spsk. kokosolie
  • 3 spsk. kokosnektar eller andet sødemiddel
  • 3 spsk. kakao
  • Valgfrit: 50 g. hakket mørk, mælkefri chokolade (80% eller derover)

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 150 grader.
  2. Rør alle ingredienser (på nær mørk chokolade) sammen i en skål. Sørg for, at det hele bliver godt blandet sammen.
  3. Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir, og bag myslien i en forvarmet ovn på 150 grader i 20 – 25 minutter. Hold øje og vend undervejs, så det ikke brænder på.
  4. Lad myslien køle helt af, og bland så evt. den hakkede chokolade i.
  5. Opbevar på glas og nyd den med plantedrik eller -yoghurt til.

Referencer

  1. https://www.nationalgeographic.com/news/2013/8/130812-amaranth-oaxaca-mexico-obesity-puente-food/