Opskriften på den perfekte, næringsrige morgenmad, som tilmed er hurtig at lave.

Har du nogensinde hørt om Budwig-diæten? Det er kort fortalt en alternativ anticancer-diæt udviklet af Johanna Budwig, som eftersigende skulle forebygge cancerceller i at sprede sig. Om det nu har videnskabeligt grundlag er der uenighed om, men det ændrer ikke på, at fødevarerne der indgår i diæten er super næringsrige.

I den oprindelige Creme Budwig indgår der hytteost eller yoghurt i opskriften, men min variant er naturligvis "veganiseret", så jeg har brugt kokosmælk. Derudover indeholder opskriften hørfrø, som indeholder masser af omega 3, fibre og protein (3), samt mandler, som bl.a. er rige på antioxidanter, E-vitamin og magnesium. (2) Til at give smag og vitaminer der er banan, æble og citron i, som gør den let syrlig og sød på samme tid med en cremet konsistens. Og det bedste af det hele? Den tager 5 min. at røre sammen.

Ingredienser til 2 portioner

  • 1 banan
  • 1 æble
  • 2 spsk. hørfrø
  • 2 spsk. mandler
  • Saft fra 1/2 citron
  • 100-150 ml. kokosmælk

Sådan gør du

  1. Kværn hørfrø og mandler fint i en minihakker. Kom blandingen i en skål.
  2. Blend banan, æble, citronsaft og kokosmælk i minihakkeren, og rør det sammen med hørfrø/mandelblandingen.
  3. Sæt det på køl og server med bær og lidt hakkede mandler på toppen.
To glas med creme budwig, toppet med hindbær, mandler, blåbær og brombær.

To glas med creme budwig, toppet med hindbær, mandler, blåbær og brombær.

Referencer

  1. https://www.healthline.com/nutrition/benefits-of-flaxseeds
  2. https://www.healthline.com/nutrition/9-proven-benefits-of-almonds