Lyst til noget sødt, men friskt? Syndigt, men sundt? Hjemmelavet, men nemt? Look no further!

Disse lækre, saftige, let syrlige og veganske muffins er perfekte til en eftermiddagssnack, aftenkaffen, gæster eller endda til en brunch. De røg i hvert fald ned med stort velbehag, sidst jeg afholdte Yoga & Brunch! De er sødet med æblemos og kokossukker, er frie for gluten, og indeholder godt med fibre fra havregryn og hørfrø. Udover det, så kan man nemt røre dejen sammen i en skål, og du skal altså ikke bruge alverdens tid på at lave dem. Jeg er sikker på, at de bliver et hit hos hvem end du serverer dem for. Jeg er lidt af en toppingfan, så til disse muffins lavede jeg en creme af kokosmælk og cashews. Den kan godt undlades, men i mine øjne giver den lige det ekstra touch. Husk blot at iblødsætte cashewnødderne i min. 2 timer inden du laver toppingen.

Ingredienser til muffins - ca. 15 styks

  • 200 g. æblemos
  • 150 g. boghvedemel
  • 75 g. smeltet kokosolie
  • 75 g. ahornsirup
  • 50 g. kokossukker
  • 50 g. havregryn (glutenfrie)
  • 0,5 dl havredrik
  • 2 spsk knuste hørfrø
  • 2-3 spsk. birkes
  • Skal og saft fra 1 øko citron
  • 1 tsk. vanilje
  • 1 knsp. salt

Sådan gør du

  1. Kom de knuse hørfrø i en stor røreskål sammen med 4-5 spsk. vand og lad blandingen stå i 5 min.
  2. Tilsæt alle ingredienser, pånær mel, havregryn og birkes i røreskålen og bland godt.
  3. Tilsæt nu mel, havregryn og birkes til blanding og rør det sammen. Dejen skal gerne være rimelig tyk og ikke helt flydende. Er den dog så tyk, at den næsten ikke er til at røre i, kan du tilsætte ekstra havredrik.
  4. Fordel dejen i muffinsforme og bag dem i ca. 20 min. Bagetiden kan dog variere alt efter din ovn og højden af muffinsforme, så hold øje med dem. De skal være faste på toppen og gennembagte.
  5. Lad dem køle af, mens du laver toppingen.

Ingredienser til topping

  • 75 g. cashewnødder (iblødsat min. 2 timer)
  • 1 dåse kokosmælk (kom i køleskabet i min. 2 timer)
  • 2 spsk. agavesirup
  • Skal af 1 reven økologisk citron

Sådan gør du

  1. Hæld vandet fra de udblødte cashewnødder i en foodprocessor eller minihakker.
  2. Tag kokosmælken ud af køleskabet og hæld den vandede del af fra (gem den gerne til en smoothie!). Du skal kun bruge det tykke, som samler sig i toppen.
  3. Tilsæt nu den fede del af kokosmælken, samt agavesirup og citronskal til cashewnødderne og kør, indtil du har en lind, jævn creme uden nøddeklumper.
  4. Kom cremen ovenpå de afkølede muffins efter smag og behag.