Hvorfor købe, når man kan lave selv? 💛

Jeg er kæmpe fan af en sund daddelsnack, som et mellemmåltid i ny og næ. Det kan bare hurtigt blive dyrt, hvis man skal købe dem i 7/11 hver gang, man er lækkersulten. Og desuden har vi slet ikke den slags "convenience stores" herude på landet. Så jeg laver dem (oftest) selv! Simple, lækre daddelbarer med solsikkekerner, chiafrø og valnødder. Ikke så meget hokus-pokus! De er nemme at gå til og super at have stående i køleskabet, når sukkertrangen melder sig. De kan snildt holde sig fire - fem dage i køleskabet, så lav bare en stor portion.

Ingredienser (ca. 24 små "bites")

  • 400 g. dadler (de bløde, uden sten)
  • 200 g. valnødder
  • 50 g. solsikkekerner
  • 50 g. chiafrø
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 2 knsp. salt

Til topping (kan undlades)

  • Kakao
  • Kokosmel
  • Matcha-pulver
  • Pink pitaya (dragon fruit) pulver

Sådan gør du

  1. Start med at køre valnødder, solsikkekerner og chiafrø i en foodprocessor, til de er fint hakket.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne og kør til du har en sammenhængende masse. Hvis det ikke samler sig, kan du forsøge dig med en ekstra skefuld kokosolie.
  3. Kom dejen i en firkantet form med bagepapir og glat den ud, så den har en tykkelse på ca. 1,5 cm.
  4. Stil på køl i ca. 2 timer, drys med den valgte topping, og skær herefter dejen ud i passende bidder.

Enjoy! Er du på udkig efter andre sunde snacks, så prøv min daddelkugler med mandler og kakao, eller dem med citron og lakrids.